Індійські виробники діамантів скорочують закупівлі сировини і пропонують працівникам тривалі відпустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійські виробники діамантів скорочують закупівлі сировини і пропонують працівникам тривалі відпустки

Казна та Політика
241
Індійські виробники діамантів та ювелірних виробів слідом за найбільшими виробниками алмазів вживають заходів з підтримки цін на продукцію в умовах економічної кризи.
Як повідомило агентство Bloomberg, індійські компанії звертаються до постачальників із проханням про скорочення обсягу поставок, оскільки економічна криза знизила попит на товари класу "люкс". "Діаманти і ювелірну продукцію в умовах кризи люди будуть купувати в останню чергу. Ми звернулися до великих видобувних компаній, у тому числі до De Beers, із проханням знизити обсяг поставок", - сказав голова Gem&Jewellery Export Promotion Council Васант Мехта.
Крім того, індійські ювеліри пропонують робітникам піти в більш довгі відпустки: з наступного тижня тривалість дозволеної відпустки збільшується з 15 до 45 днів. В Індії, що є лідером з виробництва діамантів та ювелірної продукції з них, у цій галузі зайнято близько 800 тис. людей.
На цьому тижні найбільша у світі алмазодобувна компанія De Beers заявила, що переглядає виробничі плани на 2009 рік у зв'язку з економічною кризою. Російська АК "АЛРОСА" заявила про скорочення поставок алмазів на ринок на величину до 30% для підтримки цін.
Голова Allan Hochreiter Джеймс Аллан раніше прогнозував зниження цін на алмази на 20% через скорочення попиту на них в умовах кризи.
Індія у квітні-вересні 2008 року збільшила закупівлі алмазної сировини до $5,9 млрд із $5 млрд за аналогічний період минулого року. Експорт діамантів за цей період виріс на 22% - до понад $8 млрд. Більше половини обсягу продажів припадає на США і Європу, які в цей час знижують попит на діаманти.
"Ми повинні скоротити залежність від ринків США і Європи, щоб знизити вплив кризи. Необхідне збільшення продажів у Східній Європі і на Середньому Сході", - сказав керуючий директор Dimpex Manufacturing Бакул Мехта.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас