Туркменія здатна забезпечити експортні поставки газу в будь-яких обсягах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркменія здатна забезпечити експортні поставки газу в будь-яких обсягах

Енергетика
176
Співробітництво в паливно-енергетичному секторі стало головною темою зустрічі, що відбулася, президента Туркменії Гурбангули Бердимухамедова з послом Австрії з особливих доручень, що курирує проект Nabucco, Марією Райх-Рорвіг.
У зустрічі також взяв участь гендиректор концерну OMV Вольфганг Руттенсдорфер.
Як повідомляють туркменські ЗМІ, Райх-Рорвіг відзначила, що в Австрії очікують візиту президента Туркменії, що "відкриє нову главу в історії двосторонніх відносин". При цьому вона заявила, що "Австрія повністю підтримує конструктивну енергетичну політику туркменського лідера, направлену на диверсифікованість галузі, і висунуту Г.Бердимухамедовим ініціативу про прийняття ООН спеціальної резолюції про гарантії безпеки міжнародних трубопроводів".
Під час зустрічі Руттенсдорфер ознайомив Бердимухамедова з діяльністю концерну OMV, зокрема, щодо просування проекту Nabucco.
Президент республіки заявив на зустрічі: "ми маємо у своєму розпорядженні найбільш широкі можливості для співробітництва, про що більш ніж наочно свідчать підсумки незалежного аудита групи родовищ Південний Елотен-Осман, що підтвердили наявність у їхніх надрах гігантських запасів газу".
"Туркменія, що, як правило, продає свій газ на кордоні, здатна забезпечити його експортні поставки в будь-яких обсягах", - запевнив Бердимухамедов. У той же час президент підкреслив, що туркменську економіку становить не тільки паливно-енергетичний сектор.
Як повідомлялося, проект Nabucco передбачає транспортування природного газу в країни Європейського союзу із Близького Сходу та із Центральної Азії. Його можливий маршрут проляже через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину, Австрію і, можливо, Німеччину - в обхід Росії, знизивши в такий спосіб залежність країн ЄС від цього найбільшого постачальника газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас