Китай підтримує створення регіональних валютних резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підтримує створення регіональних валютних резервів

164
Китай позитивно ставиться до ініціативи створення валютних резервів у рамках формату "10 плюс 3" (АСЕАН, Китай, Японія та Республіка Корея), повідомляє Синьхуа. Про це повідомив представник МЗС КНР Цинь Ган на черговій прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, чи буде обговорюватися на майбутньому саміті "Азія-Європа" питання створення регіональних валютних резервів.
Дипломат далі сказав, що ціль створення таких резервів полягає в наданні деяким країнам допомоги в подоланні труднощів при коливаннях міжнародної і фінансової ситуації, а також за наявності труднощів в обігу валюти. Китайська сторона готова разом із зацікавленими сторонами продовжувати обговорення цього питання.
На 2-й нараді міністрів фінансів країн АСЕАН, Китаю, Японії та Республіки Корея у форматі 10 плюс 3, що відбулась у травні 2000 року в Таїланді, була прийнята Чіангмайська ініціатива, відповідно до якої ухвалено рішення створити регіональний механізм взаємного обміну валютою на основі двосторонніх угод з метою надання допомоги членам цієї організації в забезпеченні валютної стабільності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас