Fitch знизило рейтинг облігацій з покриттям банку "Хрещатик" до рівня "В" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг облігацій з покриттям банку "Хрещатик" до рівня "В"

552
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг випуску облігацій з покриттям банку "Хрещатик" на суму 70 млн грн із рівня "B+" до "B" і підтвердило національний рейтинг "A(ukr)".
Про це сьогодні повідомляє прес-служба агентства.
Дана рейтингова дія йде за зниженням суверенного рейтингу України (рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті були знижені з рівня "BB-" (BB мінус) до "B+" 17 жовтня 2008 р. з "Негативним" прогнозом), що є ключовим орієнтиром, що використовується Fitch при аналізі дефолтів і грошових потоків. Таким чином, зниження рейтингу облігацій з покриттям обумовлено переважно негативними макроекономічними тенденціями, а не погіршенням якості заставного забезпечення в рамках угоди. Станом на 1 жовтня 2008 р. облігації з покриттям були забезпечені портфелем іпотечних кредитів на суму 82,8 млн грн (у результаті номінальне надлишкове забезпечення становило 18,3%).
Рейтинг "B" облігацій з покриттям заснований на довгостроковому РДЕ банку "Хрещатик" "B-" (B мінус) і факторі ймовірності перерви в платежах (D-фактор) в 100%, що вказує, що облігації з покриттям мають ту ж імовірність дефолту, що і їхній емітент. Рейтинг перебуває на один рівень вище від довгострокового РДЕ банку з урахуванням підданої стрес-тестуванню поворотності коштів по облігаціях за рахунок пула забезпечення в діапазоні від 51% до 70%. Раніше піддана стрес-тестуванню поворотність коштів за рахунок пула забезпечення передбачалася в діапазоні від 71% до 90% для рейтингового сценарію "B+" і була підставою для перевищення рейтингом облігацій довгострокового РДЕ банку на два рівні відповідно до рейтингової методології Fitch.
Національний рейтинг облігацій з покриттям підтверджений на рівні "A(ukr)" і заснований на національному довгостроковому рейтингу банку "Хрещатик" "BBB- (BBB мінус)(ukr)", що він перевищує на чотири рівні, виходячи з поворотності коштів. На думку Fitch, зниження суверенного рейтингу України не зробило істотного впливу на відносні очікувані показники облігацій з покриттям банку "Хрещатик" у порівнянні з іншими борговими інструментами з України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас