У Росії звільняють чиновників через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії звільняють чиновників через кризу

Казна та Політика
1133
У регіональних адміністраціях почали або планують звільняти чиновників, і причина - фінансова криза.
Так, керівництво Татарстану проводить десятипроцентне скорочення штатів. З 149 людей, що працюють в апараті президента республіки, уже звільнені дев'ять. Аналогічне за обсягом скорочення пройшло і в апараті уряду.
Губернатор Уляновської області Сергій Морозов розпорядився з 1 січня 2009 року звільнити 20 відсотків працівників обласного уряду та муніципалітетів, що, на його думку, допоможе заощадити два мільярди рублів. Губернатор Нижегородської області Валерій Шанцев звільнить сто співробітників обласного апарата - правда, за його словами, це планувалося давно і з фінансовою кризою не пов'язано.
Десять відсотків працівників апарату уряду Республіки Алтай також будуть звільнені до кінця року. На думку місцевого керівництва, можна позбутися від тих чиновників, які дублюють функції один одного, а також від тих, чиї функції раніше були передані на федеральний рівень. На думку заступника голови уряду республіки Сергія Тевоняна, таке скорочення допоможе заощадити до тридцяти мільярдів рублів за рік. Президент республіки Олександр Бердников також віддав розпорядження на третину скоротити витрати на службовий транспорт і видаткові матеріали. Аналогічні скорочення можуть відбутись й у Томській області.
"Ведомости" пишуть, що можливість скорочення штатів у федеральних органах поки не розглядається. За заявою члена комітету з бюджету і податків Держдуми Наталі Бурикіної, у проекті бюджету на майбутній рік заплановане тридцятипроцентне збільшення зарплат чиновників.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас