Українські міністри не знімають гроші з депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські міністри не знімають гроші з депозитів

Кредит&Депозит
2789
Перше ніж Нацбанк заборонив банкам достроково розривати депозитні договори, українці "вийняли" з фінустанов близько 6 мільярдів гривень. Українські міністри, які зберігають на депозитах у банках суми в кілька мільйонів гривень, не піддалися загальній паніці. Міністри впевнені, що вже незабаром банківська система країни стабілізується та фінансові установи повернуть втрачені позиції.
Поради банкірів
"Я не забирав гроші з банку, тому що впевнений, що все буде нормально. Я вважаю, що заходи, яких вживає НБУ, допоможуть у якнайшвидший час налагодити ситуацію", - розповів нам міністр зі справ сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. При цьому він відзначив, що на депозитних рахунках у нього зберігаються не астрономічні суми. Відповідно до його декларації про доходи за 2007 рік, на рахунках у банках міністр зберігає ледве більше 100 тисяч гривень. В якому саме банку зберігає свої кровно зароблені, Павленко не зізнався.
Його колега по Кабміну, глава МінНС Володимир Шандра також не бачить підстав забирати гроші з банку, а сума там зберігається чимала. "Я не хочу тримати гроші в банці, закопаній в городі", - сказав він. За словами Шандри, на депозитних рахунках у нього зберігається більше 7 мільйонів гривень. Однак якому саме банку він довірив свої кошти, міністр говорити відмовився. "Я не хочу робити рекламу банку. Можу сказати, що це один з найбільших банків країни", - відзначив він.
Не радить панікувати і виймати свої гроші з банків і міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко. "Коли моя мама запитала в мене поради, що робити з достатньо великим депозитом, я сказав їй не панікувати і тримати гроші в банку", - розповів міністр. Підстави в Кучеренка давати такі поради цілком переконливі. "Коли люди почали забирати гроші з банків, я порадився з міністром фінансів, іншими банкірами. Вони мені сказали не панікувати", - говорить Кучеренко. За його словами, грошей на рахунках у банках у нього небагато. Відповідно до декларації про доходи за 2007 рік, ця сума становить 33 тисячі гривень.
Не бачить причин для паніки й головний економіст країни Богдан Данилишин. "Я свої гроші з банку не забирав", - завірив він. За словами міністра, він співробітничає зі своїм банком вже більше 5 років.
Міністри довіряють держбанкам
Не рекомендує забирати гроші з банків і міністр Кабміну Петро Крупко. "Не забирав (гроші з банку) і не збираюся", - сказав він. При цьому більш надійними він вважає держбанки. "Я зберігаю свої гроші в Укрексімбанку", - поділився міністр.
Солідарний з колегами в питанні довіри банкам і міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський. "Йосип Вікентійович не забирав гроші з банку", - говорить прес-секретар міністра Вікторія Яковлева. Скільки грошей у міністра зберігається в банку, Яковлева говорити відмовилася.
Нагадаємо, що Йосип Вінський - один з двох міністрів, які не опублікували свої податкові декларації за 2007 рік, як того вимагає законодавство.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас