Газпром: Зниження цін на газ для Європи може відбутись у другому півріччі 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Зниження цін на газ для Європи може відбутись у другому півріччі 2009

Енергетика
506
Газпром очікує зниження середніх цін на газ для Європи в другій половині 2009 року слідом за падінням цін на нафту. Про це повідомив журналістам начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності монополії Станіслав Циганков.
"З урахуванням того, що ціна на газ запізнюється на дев'ять місяців, то з урахуванням того, що відбувається на ринку, середньоєвропейська ціна буде знижуватися десь у другій половині наступного року", - сказав Циганков.
Ціна газу в експортних контрактах Газпрому прив'язана до світових цін на нафту, які впали вдвічі до $70 за барель із липневого піка. Раніше голова Газпрому Олексій Міллер говорив, що ціна на газ для Європи вже перевищила рекордні $500 за 1 тис. кубометрів.
Циганков також повідомив, що на початку 2009 року компанія оголосить про строки реалізації проекту Південний потік, ще одного каналу постачання газу в Європу. "Існує до 50 варіантів прокладання маршруту Південного потоку з усіма відгалуженнями. Наприкінці цього - початку наступного року ми оголосимо про строки (його) реалізації", відзначив представник Газпрому.
Крім того, Циганков заявив, що Газпром розглядає варіант будівництва газопроводу в Китай під назвою "Алтай", хоча перспективи його реалізації поки неясні: "На сьогоднішній момент є план постачання до 68 млрд. у Китай, і тому необхідно розглянути всі можливі маршрути і всі техніко-економічні задуми".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас