Криза змусила Канаду відкритися назустріч ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза змусила Канаду відкритися назустріч ЄС

525
За підсумками саміту Канада-ЄС, що відбувся у Квебеку і на якому були присутні президент Франції Ніколя Саркозі і голова Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозо, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер повідомив, що поточна фінансова криза робить лібералізацію торгівлі між країнами ще більш важливою, ніж колись.
"Це означає відмову від тенденції замикатися у важкі часи в собі та споруджувати бар'єри між нашими економіками і нашими громадянами", - цитує слова Харпера агентство dpa. - "Нам потрібно відмовитися від протекціонізму і працювати над знищенням цих бар'єрів".
Експерти відзначають, що "переговори про амбіційний, поглиблений, всестороній і дійсно історичний договір про економічну взаємодію", що обговорювався під час саміту, можуть привести до лібералізації торгівлі в сфері послуг між ЄС і Канадою. Раніше подібні переговори між партнерами бойкотувалися канадськими провінціями і територіями, які ревно дотримують свою юрисдикцію і не хочуть розкривати свої механізми державних закупівель товарів і послуг європейським компаніям.
За словами професора історії бізнесу Університету Торонто Джо Мартіна, заходи щодо зміцнення економічних зв'язків з ЄС особливо актуальні для Канади під час фінансової кризи, оскільки більше 80% експорту країни припадає на США.
Відповідно до інформації європейського статистичного бюро Eurostat, у період з 2000 по 2007 р. обсяги експорту товарів і послуг з ЄС у Канаду збільшилися з 21,1 млрд до 25,9 млрд євро, що зробило Євросоюз другим (після США) найважливішим торговельним партнером Канади. Однак сама Канада займає лише 11-е місце в списку найбільших партнерів ЄС з імпорту.
Відповідно до проведеного ЄС і Канадою дослідження, завдяки лібералізації двосторонньої торгівлі країни зможуть заробляти близько 20 млрд євро щорічно.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас