Каладзе заробить на газі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каладзе заробить на газі

Енергетика
298
Колишній гравець київського "Динамо" Каха Каладзе, що продовжив свою футбольну кар'єру в італійському "Мілані" і став активно займатися бізнесом, хоче купити газорозподільну компанію "Казтрансгаз-Тбілісі".
"У цей час ведуться переговори із приводу покупки "Казтрансгаз-Тбілісі", але конкретного рішення поки не прийнято", - повідомив пан Каладзе. Він є засновником компанії Kala Capitals, у якій його бізнес-партнером виступає колишній прем'єр-міністр Грузії Зураб Ногаїдели.
У травні 2006 р. казахстанська "Казтрансгаз" стала власником активів газорозподільної компанії АТ "Тбілгаз", перемігши в інвестиційному конкурсі. Інвестор заплатив за компанію $12,5 млн. Її основний актив - газорозподільні мережі Тбілісі загальною довжиною 2 тис. км. Компанія обслуговує понад 210 тис. абонентів, 3 тис. об'єктів комунального призначення, а також близько 400 великих промислових підприємств.
Дистрибуція газу - не єдиний напрямок бізнесу Kala Capitals в енергосекторі. "У сфері енергетики ми маємо намір освоїти відразу кілька напрямків - це будівництво гідроелектростанцій, нафтовидобувна галузь та альтернативні джерела електроенергії. Зараз ведеться дослідження, і незабаром стануть відомі всі подробиці. В умовах інтенсивного розвитку економіки зросте і попит на електроенергію, і ми будемо до цього готові", - заявив Зураб Ногаїделі, голова наглядової ради Kala Capitals.
Найбільше ж масштабним проектом Kala Capitals стане програма будівництва нового комплексу в грузинській столиці. Проект під назвою "Арсенал" (на місці будівництва раніше знаходився військовий арсенал) розрахований на 10 років і передбачає забудову 80 гектарів площ неподалік від центру Тбілісі. Проект передбачає зведення урядових і житлових комплексів, концертних залів, вілл, офісів класу "А", комерційних площ, шкіл, лікарень, готелів і закладів розважального типу. Для його реалізації Kala Capitals має намір залучити значні інвестиції - до $1,5 млрд.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас