"Воля" відключить російські телеканали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Воля" відключить російські телеканали

394
Російські телеканали "Перший канал. Всесвітня мережа", "РЕН-ТВ" та "РТР-Планета" відключать у Києві слідом за Запоріжжям і Черніговом.
Вчора стало відомо, що найбільший оператор кабельного телебачення в Україні, компанія "Воля", на чию частку доводиться 80% абонентів столиці, має намір з 1 листопада виключити російські телеканали зі своїх пакетів. У компанії "Торсат", що представляє інтереси цих телеканалів, пообіцяли заперечити їхнє відключення в суді.
Нагадаємо, Нацрада з телебачення та радіомовлення зобов'язала кабельних операторів припинити ретрансляцію не адаптованих до вітчизняного законодавства телеканалів, зокрема ОРТ, РТР, Ren TV.
За словами глави Нацради Віталія Шевченка, 1 березня цього року минуло три роки з того часу, як Нацрада прийняла вимогу до провайдерів дотримувати норм вітчизняного законодавства при ретрансляції іноземних телеканалів.
"Мова йде про багато законів, у тому числі - про рекламу, авторські й суміжні права, мораль та ін. Мова не тільки в дотриманні або недотриманні норми української мови в ефірі", - сказав Шевченко.
У свою чергу, Росія висловила стурбованість введенням заборони на віщання в Україні російських телеканалів.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас