Нафтогаз створює дочку для мережі газових АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз створює дочку для мережі газових АЗС

Енергетика
226
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина прогнозує підписання протягом листопада контрактів з ВАТ "Газпром" (Росія) на поставку природного газу в 2009 році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Контакти в листопаді підпишемо, підтверджую", - сказав Дубина.
Також він відзначив, що зараз компанія веде переговори з банками по залученню кредитів.
Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня прем'єр-міністри України та Росії Юлія Тимошенко та Володимир Путін домовилися про підписання контрактів на поставку газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" без посередників.
Такий варіант відносин, за словами Тимошенко, визначений підписаним нею та Путіним Міжурядовим меморандумом про співробітництво в газовій сфері. "Ми домовилися про те, що сторони привітають встановлення з 1 січня 2009 року прямих довгострокових відносин між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" по поставках газу в Україну в обсягах, що забезпечують баланс газу для споживачів України", - підкреслила Тимошенко. Також вона повідомила, що, відповідно до меморандуму, сторони підтверджують прагнення до поетапного переходу протягом трьох років на ринкові, економічно обґрунтовані й взаємовигідні ціни як на імпортований газ, так і на транзит по території України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас