Маккейн запропонував власний план боротьби з економічною кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маккейн запропонував власний план боротьби з економічною кризою

Казна та Політика
657
Кандидат на посаду президента США республіканець Джон Маккейн запропонував власний план порятунку економіки США. Про це повідомляє агентство AP.
Маккейн, зокрема, закликав скасувати податки на допомогу з безробіття, а також знизити податок на приріст капіталу. За оцінками штабу республіканців, на реалізацію подібного пакета заходів необхідно витратити більше 52 мільярдів доларів.
За даними Маккейна, більше 3,6 млн американців одержують допомогу з безробіття, розмір якої, однак, істотно страждає через високі податки. У випадку, якщо держава скасує подібний податок, величина допомоги, установленої для безробітних громадян, виросте приблизно на 10 відсотків.
Маккейн також запропонував протягом наступних двох років у два рази знизити податок на приріст капіталу, зменшивши його до 7,5 відсотка. Такий захід, за твердженнями республіканця, дасть істотний поштовх до поновлення активного обігу активів.
Крім того, кандидат від Республіканської партії виступив із пропозицією зменшити податок на кошти, що розміщуються на індивідуальних пенсійних рахунках, до мінімально можливої позначки 10 відсотків.
Відзначимо, що пропозиція Маккейна надійшла незабаром після того, як Обама висунув свою низку заходів з боротьби з наслідками економічної кризи.
Також Маккейн пообіцяв, що його економічна програма допоможе змінити тенденцію в соціологічних опитуваннях, що свідчить про більшу підтримку його суперника - Барака Обами.
Серед виборців, для яких найважливішим питанням є економіка, 62% схиляються на користь Обами і тільки 33% - Маккейна.
Штаб демократичного кандидата в президенти Барака Обами, у свою чергу, виступив з різкою критикою запропонованих Маккейном антикризових заходів. Зокрема, представник передвиборного штабу демократів Білл Бертон відзначив, що недоцільно знижувати податки на приріст капіталу в період, коли збільшення капіталу за визначенням неможливо. За словами Бертона, пропонуючи таке в період кризи, Маккейн вкотре довів свою неспроможність у питаннях економічної політики США.
Нагадаємо, що Барак Обама висунув нові пропозиції в економічній сфері. Обама закликав Конгрес і президентську адміністрацію Джорджа Буша прийняти кілька додаткових заходів з боротьби з наслідками економічної кризи.
Запропоновані Обамою заходи направлені на створення додаткових робочих місць, надання громадянам доступу до пенсійних заощаджень і відстрочок виплати кредитів, а також стабілізацію бюджетів штатів і місцевого рівня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас