Нафта у світі дешевшає, а бензин у Києві дорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта у світі дешевшає, а бензин у Києві дорожчає

Енергетика
1377
Минулого тижня ціни на нафту на світових фінансових ринках упали нижче $80 за барель. При цьому в Україні, навпаки, паливо подорожчало. У столиці за один день на всіх мережевих заправках бензин марки А-95 подорожчав до 6 гривень 15 копійок, пише "Комсомольська правда в Україні".
На інших АЗС підвищення було не так помітно. За даними моніторингу компанії UPECO, роздрібні ціни на бензин всіх марок і дизельне паливо за тиждень збільшилися на 1,1%.
Опитані "КП" експерти пояснюють такий стрибок підвищеним курсом долара, адже минулого тижня "зелений" на міжбанку продавався іноді і по 5 гривень 70 копійок. А на українському ринку більше половини всього палива - імпортні нафтопродукти, за які імпортери розплачуються у валюті. Тому вони підняли ціни, щоб не програти на курсових коливаннях.
Тим часом Антимонопольний комітет України (АМКУ) уже звернувся до нафтотрейдерів із закликом знизити роздрібні ціни через обвал вартості чорного золота на світових біржах. Однак поки що власники заправок не поспішають знижувати ціни.
- Ми відслідковуємо коливання цін на заправках, - запевнили нас у прес-службі АМКУ. - Якщо ми одержимо докази змови компаній, то обов'язково покараємо винних. Але потрібно враховувати, що кожен розгляд триває від декількох тижнів до місяця-двох. Адже нам потрібне свідчення неконкурентних методів боротьби.
Поки в АМКУ збирають докази, прості водії сподіваються на зниження курсу долара і, як наслідок, падіння цін на паливо.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас