Правління "Газпрому" розглянуло питання про стан розрахунків з Україною в газовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правління "Газпрому" розглянуло питання про стан розрахунків з Україною в газовій сфері

Енергетика
707
Правління ВАТ "Газпром" розглянуло питання про стан розрахунків і перспективи взаємин з Україною в газовій сфері. Про це повідомляється на сайті "Газпрому". Відповідно до повідомлення, Правління доручило профільним підрозділам вжити необхідних заходів щодо врегулювання заборгованості за поставлений в Україну природний газ. Крім того, доручено продовжити роботу з переходу на нову схему взаємин у газовій сфері з Україною і поетапного переходу на ринкові ціни на газ для її споживачів, забезпечивши проведення переговорів і підготовку відповідних контрактів з урахуванням Меморандуму про співробітництво в газовій сфері, підписаного прем'єр-міністрами Росії та України.
Як повідомлялося, 2 жовтня прем'єр-міністри України і Російської Федерації Юлія Тимошенко та Володимир Путін домовилися про підписання контрактів на постачання газу між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" без посередників. Такий варіант відносин, за словами Ю.Тимошенко, визначений підписаним нею і В.Путіним Міжурядовим меморандумом про співробітництво в газовій сфері. "Ми домовилися про те, що сторони привітають установлення з 1 січня 2009 року прямих довгострокових відносин між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" з постачання газу в Україну в обсягах, що забезпечують баланс газу для споживачів України", - підкреслила Ю.Тимошенко.
Також вона повідомила, що, відповідно до меморандуму, сторони підтверджують прагнення до поетапного переходу протягом трьох років на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємовигідні ціни, як на імпортований газ, так і на транзит по території України.
Нагадаємо, раніше голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина висловлював надію, що ціна на природний газ для України в 2009 році не вийде за межі 250-300 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас