Грінспен: Американський ринок почне відновлюватися в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Американський ринок почне відновлюватися в 2009 році

Казна та Політика
435
Колишній голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен заявив, що американський ринок житла почне відновлюватися в першому півріччі 2009 року, повідомляє Reuters.
На думку Грінспена, уповільнення темпів падіння цін на житло в США останнім часом є першою позитивною ознакою за рік, а на заморожених кредитних ринках почнеться відлига, "коли налякані інвестори почнуть уживати обережних заходів у напрямку ризиків".
"Більш переконливі ознаки прийдешньої стабілізації цін на ринку житла почнуть з'являтися в першому півріччі 2009 року", - вважає він.
Після того, як ринок житла знайде ґрунт під ногами, ринки зможуть вирішити корінні проблеми нинішньої кредитної кризи.
Однак, підкреслив він, питання полягає в тому, "від якої частки позикових коштів доведеться позбутися, щоб глобальні інвестори знову перетворилися в лояльних власників зобов'язань глобальних фінансових посередників при помірних дисконтних ставках".
Крім того, є питання про розмір додаткового банківського капіталу, що буде потрібним для стабілізації фінансової системи.
На думку Грінспена, однією з ознак того, що необхідний рівень банківського капіталу досягнуто, буде повернення спреду долара Libor/OIS до докризового рівня 15 базисних пунктів або нижче. Сьогодні він становить близько 300 базисних пунктів. Спред виражає очікувану тримісячну премію, засновану на різниці між ставкою пропозиції на Лондонському міжбанківському ринку депозитів (Libor) і ставками центробанку, або індексом одноденних свопів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас