Експерт: На зміну фінансовій кризі прийшла криза довіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На зміну фінансовій кризі прийшла криза довіри

Фондовий ринок
2758
У цей час великою загрозою як у цілому для світової, так і для національних фінансових систем, є вже не стільки сама фінансова криза, скільки наростаюча криза довіри. Про це інтернет-газеті "Сейчас" розповів генеральний директор КУА "ІНЕКО-ІНВЕСТ" Олег Морква.
За словами експерта, масовий інвестор, що зневірився в ефективності антикризових заходів національних урядів і Центробанків спрямованих на підтримки фінансових і фондових ринків, почав повсюдно виходити з ризикових фондових інструментів, переводячи їх у держпапери і депозити державних і системних банків. Це підриває реальний сектор ринкової економіки, прирікаючи корпорації на тривалий інвестиційний голод і знижуючи ділову активність, але разом з тим дозволяє державним фінансовим інституціям одержати досить потужний і відносно дешевий внутрішній фінансовий ресурс.
Разом з тим, будь-який голосний скандал з банкрутством або фінансовими проблемами державного або комерційного системного банку приведе до чергової ще більш потужної хвилі паніки серед інвесторів і може просто в цілому паралізувати банківську систему країни, вважає Морква.
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас