Нідерланди зарезервували 20 млрд євро на підтримку фінансового сектора країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди зарезервували 20 млрд євро на підтримку фінансового сектора країни

Валюта
295
Уряд Нідерландів зарезервував 20 млрд євро на підтримку фінансових компаній країни. Як заявив міністр фінансів Нідерландів Ваутер Бос, цей крок направлений на "захист здорових фінансових інститутів від екстраординарних шоків". Міністр не уточнив, у якій формі будуть надаватися кошти - у вигляді кредитів чи в обмін на акції.
У кожному разі компанії, які звернуться по допомогу до уряду, повинні будуть повернути гроші при настанні "кращих часів", указав В.Бос. Міністр підкреслив, що уряд підтримає будь-яку "здорову" національну компанію, що попросить допомоги.
Як повідомляє Associated Press, після націоналізації голландських операцій Fortis NV у Нідерландах залишилося не так вже й багато незалежних великих фінансових інститутів, що котируються на фондовому ринку. Це банківська і страхова група ING Groep NV, а також страховик Aegon NV.
Амстердам був змушений втрутитися у фінансовий сектор країни, після того як під загрозою краху опинилася бельгійсько-нідерландська фінансова група Fortis - колись одна з провідних у Європі.
Голландський уряд націоналізував бізнес Fortis у своїй країні. Вкладення уряду в проблемну компанію склали 16,8 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас