Експерт: Тільки зниження ФРС облікової ставки може ненадовго заспокоїти фондові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Тільки зниження ФРС облікової ставки може ненадовго заспокоїти фондові ринки

Фондовий ринок
527
Зараз єдине, що може хоч ненадовго заспокоїти фондові ринки в усім світі - зниження ставки Федеральною резервною системою США. Таку думку висловила аналітик інвестиційної групи "АРТ-Капітал" Дар’я Терещук.
Вона відзначила, що можливе зниження ставки наприкінці жовтня, на думку голови ФРС США Бена Бернанке, є вимушеним заходом. За словами Д.Терещук, "перша половина поточного тижня для українського фондового ринку почалася в чорних, а точніше червоних тонах". За два дні індекс ПФТС упав на 14,7%, легко подолавши черговий психологічний рівень підтримки 350 пунктів.
Як вважає аналітик, така ситуація не дивна, з огляду на швидкість обвалу світових фондових майданчиків. Вона нагадала, що напередодні ринок США закрився в різко негативній зоні після заяви Б.Бернанке про зростаючі ризики уповільнення економічного зростання. Зниження основних американських фондових індексів на минулій торговельній сесії в середньому склало 5,5%. На заяву Б.Бернанке бурхливо відреагували й інші світові фондові біржі. Аналітик відзначила також, що на ринках, що розвиваються, останнім часом все частіше удаються до практики припинення торгів. Зокрема, сьогодні торги були припинені і на ПФТС до кінця торговельної сесії, що в теперішніх умовах цілком обґрунтовано.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас