Пережити кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пережити кризу

Казна та Політика
2019
Економічна криза не схожа на ураган або повінь
Як і раніше світить сонце, ходять трамваї, люди поспішають на роботу. Більшість українців, якщо тільки вони не топ-менеджери або власники бізнесу, навряд чи сильно стурбовані катаклізмами, що відбуваються в економіці.
І все-таки економічна криза - це неприємність, що кожний відчує на собі. Коли, незважаючи на старанну роботу, одержить звістку про звільнення. Коли, пред'явивши банку довідку про солідний дохід, зіткнеться з відмовою в кредиті. Коли будівництво будинку, у якому хотілося придбати квартиру, відкладуть до кращих часів.
Не можна сказати, що нинішні події були несподіваними. Фокус попереджав про прийдешні проблеми ще наприкінці минулого року (№50 від 14 грудня 2007 р.). Невтримне життя не відповідно до коштів, бум незабезпечених кредитів, напружені до небес ціни на нерухомість, невиправдано високий злет котирувань українських акцій - все це повинно було коли-небудь закінчитися. Тепер цей час настав, і не тільки в Україні. Великі компанії опиняються на грані банкрутства, банки посилюють процедури кредитування, роботодавці скорочують персонал, девелопери заморожують будівництва.
Оправлятися від шоку економіка країн Заходу буде не менше року. Українська, можливо, ще довше. Адже, на відміну від влади США або Росії, вітчизняні політики зайняті зовсім не прийняттям термінових антикризових заходів, а міжусобицями та перевиборами, що вже стали традиційними.
Звичайно ж, криза породила навколо себе масу чуток і домислів - у страху, як відомо, очі великі. Тому Фокус спробував розібратися в тому, яких наслідків кризи дійсно варто побоюватися українцям, а які є не більш ніж міфами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас