Експерт: Курс гривні буде повністю залежати від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривні буде повністю залежати від НБУ

Валюта
3511
Стрімка девальвація гривні має кілька причин, вважає директор казначейства ВАТ КБ "Хрещатик" Олексій Козирєв. У першу чергу вона викликана тим що, курс нацвалюти знижується у зв'язку з необхідністю повернення значних сум міжнародних позик: банки купують валюту для погашення зовнішніх запозичень.
Одночасно через зростання, що почалося, курсу, підприємства-імпортери поспішають закрити свої контракти, щоб уникнути збільшення витрат у майбутньому. Крім того, значна частина нерезидентів через проблеми на світовому ринку стала не тільки виходити з нашого фондового ринку, але й конвертувати отримані кошти від продажу цінних паперів. На цьому тлі Нацбанк уникає виходів на міжбанк, і продажу відсутньої валюти. Якби НБУ вийшов на ринок і показав би курсовий орієнтир учасникам ринку, думаю, положення дуже швидко б стабілізувалося.
На переконання експерта, тривалість такої ситуації на валютному ринку повністю залежить від поведінки центробанку. Як тільки він вийде кілька разів на ринок зі значними обсягами продажу, ринок відразу заспокоїться. Рівень курсу буде диктуватися поведінкою і котируваннями НБУ. Якщо той не буде виходити на торги, то, швидше за все, ми побачимо 5,2-5,3 грн./$.
За його словами, у зв'язку зі значно вирослими котируваннями безготівкової американської валюти на нашому ринку і відносним падінням курсу євро до долара на міжнародних майданчиках, готівкові курси будуть перебуває на наступних коридорах: долар будуть продавати по 5,25-5,32 грн./$, євро - 7,34-7,44 грн./євро.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас