Савченко: Нацбанк має намір відновити підтримку гривні інтервенціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Савченко: Нацбанк має намір відновити підтримку гривні інтервенціями

Валюта
5204
Падіння курсу гривні на міжбанківському валютному ринку є тимчасовим явищем і викликано панікою серед нерезидентів, які через кризу на міжнародних фінансових ринках вирішили вивести капітали з України, вважає заступник голови Нацбанку України Олександр Савченко.
"Мине певний час, кілька днів, можливо, тижнів, і курс НБУ і фактичний курс буде практично не відрізнити", - сказав він у прямому ефірі 5-го каналу.
Савченко відзначив, що Нацбанк готовий піти на інтервенції для стабілізації ситуації на ринку. За його словами, уже найближчим часом курс гривні на міжбанківському ринку повинен повернутися до позначки близько 5 грн/$1.
Як повідомлялося, поновлення Нацбанком найближчим часом інтервенцій у вівторок спрогнозував голова ради НБУ Петро Порошенко. "Не виключаємо, що якщо ситуація буде тривати, Нацбанк вийде з інтервенціями найближчим часом", - сказав він.
На його думку, курс 5,35 грн/$, що тестується ринком в останні дні, не відповідає поточній ситуації в українській економіці. Рада НБУ на засіданні у вівторок рекомендувала правлінню Нацбанку зблизити ринковий курс із офіційним, відзначив Порошенко.
Говорячи про ситуацію на готівковому валютному ринку, голова ради також повідомив, що Нацбанк знову може ввести обмеження на маржу між курсом продажу і покупки, щоб не дати можливість спекулянтам розгойдати ситуацію на готівковому ринку.
Як повідомлялося, курс гривні на міжбанку в середу впав до 5,55-5,6 грн/$1, а на готівковому ринку курс продажу гривні опустився ще нижче - до 5,7-5,9 грн/$1, хоча курс покупки поки не перевищує 5,3 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас