Експерт: Якби НБУ вийшов сьогодні на міжбанк, то ажіотажу навколо долара не було б — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Якби НБУ вийшов сьогодні на міжбанк, то ажіотажу навколо долара не було б

Валюта
1908
Якби Національний банк України вийшов сьогодні на міжбанківський валютний ринок із пропозицією долара, то ажіотажу навколо американської валюти не було б. Таку думку висловив начальник казначейства ВАТ КБ "Хрещатик" Олексій Козирєв.
"На сьогодні основна частина угод на міжбанку проходила за курсом 5,60-5,65 грн. за долар США. Ціни росли тому, що попит набагато перевищував пропозицію і Нацбанк на ринок не виходив. Якби Нацбанк вийшов сьогодні на ринок, він би зміг задовольнити весь попит й ажіотажу б не було. Моя думка - у найближчі кілька днів ажіотаж повинен стихнути, тому що Нацбанк довго такої ситуації тримати не буде", - говорить експерт.
"Курс на сьогодні дійсно дуже сильно злетів. Можна чекати того, що Нацбанк вийде на ринок та встановить ціновий орієнтир. Той курс, за яким він буде продавати валюту, за великим рахунком, і буде курсом, що він хоче бачити", - вважає О. Козирєв.
За його словами, якщо НБУ буде продавати значні обсяги валюти й у такий спосіб задовольнить попит, то "закриє це питання". "На цей курс будуть орієнтуватися і продавці, і покупці", - резюмує експерт. Для населення, на думку експерта, найближчим часом курс покупки долара буде становити 5,6-5,7 грн. за дол. США. "Поки НБУ не зробив ніяких кроків, буде такий курс", - вважає О. Козирєв.
В обмінних пунктах столиці готівковий курс долара США на сьогодні становив від 5,20 (покупка) до 5,90 (продаж) грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас