На думку більшості росіян, стримування інфляції важливіше від порятунку банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На думку більшості росіян, стримування інфляції важливіше від порятунку банків

Казна та Політика
156
Російський уряд останнім часом вжив заходів щодо підвищення ліквідності російських банків, тим самим, збільшивши кількість грошей в економіці. Побічним наслідком даних заходів може стати збільшення цін. Соціологи НАФД постаралися з'ясувати, що, на думку населення, важливіше для російської економіки в цей час - порятунок банків від банкрутства, утримання стабільності фінансової системи чи стримування збільшення цін. П'ята частина респондентів (20%) не змогли відповісти на це питання. На думку більше половини опитаних (57%) зараз важливіше стримування зростання цін, 23% респондентів вважають, що в цей час все-таки важливіший порятунок банків від банкрутства та втримання стабільності фінансової системи.
Таким чином, можна зробити висновок, що стримування інфляції в цей час є більш важливою справою, ніж підтримка банків і банківської системи. Однак пріоритети змінюються залежно від рівня матеріального становища респондентів. З поліпшенням особистого добробуту спостерігається збільшення частки тих, хто вважає, що зараз важливіший порятунок банків від банкрутства, утримання стабільності фінансової системи.
У групі малозабезпечених респондентів за втримання стабільності фінансової системи висловилися від 8% до 18%, тоді як серед опитаних з високим рівнем оцінки матеріального становища так відповіли вже 35%. Для двох третин малозабезпечених респондентів пріоритетним є втримання цін на колишньому рівні.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас