НБУ дозволить приватним структурам займатися інкасацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволить приватним структурам займатися інкасацією

Валюта
599
Національний банк готовий видавати приватним структурам ліцензії на надання банкам послуг інкасації.
Асоціація українських банків повідомила, що на останній нараді в Нацбанку, присвяченій співробітництву банків з Державною службою охорони (ДСО) при МВС, регулятор заявив про намір дозволити створення приватних інкасаційних компаній. Вони будуть знімати, перевозити та обробляти готівкові кошти банків, тоді як зараз проводити інкасацію можуть лише банки (що мають ліцензію НБУ), співробітників яких супроводжує озброєна охорона ДСО.
Створювати такі компанії зможуть будь-які суб'єкти господарювання - банківські об'єднання, приватні компанії, компанії з іноземним капіталом. Регулювати їхню діяльність буде Нацбанк, він буде видавати ліцензії - пише видання.
Вимоги до компаній та умови їхньої роботи зараз розробляються.
В Україні є певний дефіцит послуг інкасації, а тому банки згодні співробітничати із приватними фірмами для економії коштів - охороні приватних фірм не потрібно доплачувати за звання та погони на відміну від ДСО.
У той же час рентабельність такого бізнесу як інкасація дуже низька, а вартість організації - висока, тому навряд чи варто очікувати появи великої кількості таких компаній у найближчому майбутньому.
Раніше повідомлялося, що в 2007 році в Україні почастішали випадки нападу на банки. Нацбанк України рекомендує комерційним банкам максимально підсилити безпеку при транспортуванні валютних цінностей та інкасації коштів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас