Вся нафтова галузь РФ оцінюється ринком дешевше, ніж одна Petrobras — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вся нафтова галузь РФ оцінюється ринком дешевше, ніж одна Petrobras

Фондовий ринок
1277
Аналітики інвестиційної компанії (ІК) "Трійка Діалог" звертають увагу інвесторів на те, що після масових продажів, що спостерігалися на російському ринку в понеділок, всі публічні компанії вітчизняної нафтової галузі, включаючи трубопровідну систему ВАТ "Транснафта", оцінюються ринком лише в $118 млрд.
Як говориться в огляді ІК, якщо до $118 млрд додати оцінку ВАТ "НОВАТЕК", вийде сума $128 млрд, що приблизно відповідає поточній ринковій капіталізації бразильської нафтової держкорпорації Petrobras.
Тим часом, за оцінками експертів "Трійки Діалог", сукупний чистий прибуток найбільших нафтовидобувних компаній Росії разом з "Новатеком" за підсумками 2008 року повинен скласти трохи більше $51 млрд, у той час як консенсус-прогноз аналогічного показника для Petrobras становить близько $19 млрд.
Не менш дивним, на думку аналітиків, є й той факт, що російська газодобувна галузь (ВАТ "Газпром" і ВАТ "НОВАТЕК") також оцінений нижче, ніж Petrobras.
"У чому економічний сенс того, що бразильська компанія, що добуває 2,3 млн барелів нафтового еквівалента на добу, коштує стільки ж, скільки ВАТ "ЛУКОЙЛ", ВАТ "Роснафта", ВАТ "Татнафта", ВАТ "Газпром нафта", ВАТ "Сургутнафтогаз", "ТНК-BP Холдинг" і ВАТ "НОВАТЕК" (сукупний видобуток - близько 8,4 млн барелів нафтового еквівалента на добу), не рахуючи найбільшої у світі нафтової інфраструктури? Ми не можемо знати точної зміни ціни нафти, однак думаємо, що на поточних рівнях акції російського нафтогазового сектора досить привабливі в порівнянні зі своїми іноземними аналогами", - говориться в аналітичному матеріалі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас