Уряд Ісландії вживає екстрені дії для попередження хвилі банкрутств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Ісландії вживає екстрені дії для попередження хвилі банкрутств

Казна та Політика
709
Уряд Ісландії вживає екстрені дії щодо запобігання хвилі банкрутств через розширення світової фінансової кризи та падіння національної валюти на 30%, пише Financial Times.
Правляча коаліція та опозиційні партії об'єдналися для прийняття законопроекту, відповідно до якого державі будуть надані широкі повноваження щодо управління банками, що зазнають нещастя. Якщо буде потреба, уряд зможе навіть націоналізувати ці банки або поміняти їхнє керівництво.
У зверненні до нації прем'єр-міністр Ісландії Гейр Хаарде заявив, що фінансові регулятори одержать можливість управляти операціями банків, проводити угоди злиття і поглинання та повідомляти про банкрутство.
"Ми зіткнулися з реальною можливістю того, що наша економіка буде затягнута у вир світовою кризою, що приведе до загальнонаціонального банкрутства, - відзначив прем'єр-міністр. - Законопроект необхідний для усунення цієї загрози".
Торги акціями фінансових компаній Ісландії були зупинені: у такий спосіб уряд намагається виграти час для подолання банківської кризи в країні. Були припинені торги акціями провідних банків країни: Kaupthing, Landsbanki та Glitnir, інвестиційної компанії Exista, інвестиційного банку Straum Burdaras та ощадного банку Sparisjodur Reyjavikur.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас