"Газ України" звинувачує "ХТС" у несанкціонованому відборі природного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газ України" звинувачує "ХТС" у несанкціонованому відборі природного газу

Енергетика
311
"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", звинувачує найбільшого боржника серед підприємств теплоенергетики - комунальне підприємство "Харківські теплові мережі" ("ХТС", Харків) - у несанкціонованому відборі природного газу.
ВАТ "Харківміськгаз" і Державна інспекція з енергозбереження за дорученням "Газу України" у вересні здійснили відключення Харківської ТЕЦ-4, що входить в "ХТС", і опломбування запірної арматури, розташованої за межами території станції, повідомив газотрейдер у поширеному прес-релізі.
Однак "ХТС" через якийсь час самовільно відновили подачу газу на ТЕЦ-4 після чого співробітникам "Харківміськгаз" 30 вересня довелося повторити процедуру відключення та опломбування крана. Тим часом, станція 2 жовтня повторно самовільно відновила споживання природного газу.
Більше того, пізніше представники комунального підприємства перешкодили проведенню співробітниками "Харківміськгазу" та "Газу України" регламентних робіт з перевірки цілісності пломб на запірних арматурах, відзначається в повідомленні.
"Газ України" убачає в діях "ХТС" чергову спробу ухилитися від оплати за споживаний природний газ. Підприємство, за оперативною інформацією, несанкціоновано споживає близько 900 тис. куб. м газу на добу.
"Газ України" звертає увагу на неприпустимість самовільного втручання в роботу газорозподільної системи і попереджає керівників підприємств теплоенергетики про особисту відповідальність за протизаконне використання державного ресурсу.
Рівень розрахунків "ХТС" за природний газ, спожитий протягом опалювального періоду 2007-2008 років, склав 61%, що привело до збільшення заборгованості підприємства на 237,7 млн грн, уточнюється в повідомленні.
Сумарна заборгованість підприємств теплоенергетики перед "Газом України" за природний газ, спожитий з 1 жовтня 2007 року, становить 1,747 млрд грн, а рівень розрахунків - 74%.
"Газ України" торгує природним газом з ресурсів "Нафтогазу України". Газотрейдер поставляє підприємствам теплоенергетики імпортний газ.
Незадовільні розрахунки теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ ускладнюють розрахунки "Нафтогазу України" за імпортований природний газ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас