Дж.Буш: Для реалізації антикризового плану потрібний час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж.Буш: Для реалізації антикризового плану потрібний час

Казна та Політика
264
Необхідний час, щоб пакет заходів по підтримці американської економіки на 700 млрд дол. почав працювати. Таку думку висловив президент США Джордж Буш на зустрічі з представниками малого бізнесу країни в м. Сан-Антоніо (шт.Техас), передає Associated Press.
Глава Білого дому виразив упевненість, що цей план є "великим кроком на шляху вирішення проблеми". При цьому Дж.Буш відзначив, що втручання уряду в вирішення ситуації було необхідне. Він також призвав американців до терпіння.
В той же час, експерти відзначають, що план із порятунку економіки США є лише краплею в морі кризи, що охопила фінансовий сектор країни. Фондові торги в Нью-Йорку продовжують демонструвати негативну динаміку і після ухвалення "плану Полсона", що говорить про недовіру інвесторів до заходів, що робляться урядом.
Нагадаємо, 3 жовтня палата представників конгресу США схвалила пакет заходів по підтримці американської економіки на 700 млрд дол. Цього ж дня документ ліг на стіл Дж.Буша, який поставив під ним свій підпис. Днем раніше на користь закону проголосували американські сенатори. Перед голосуванням вони схвалили доповнення до базового плану щодо викупу "поганих" іпотечних активів, які дозволили обійти партійні розбіжності з приводу виділення таких величезних бюджетних коштів на порятунок фінансових компаній.
До модифікованого антикризового проекту увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральними властями з 100 тис. до 250 тис. дол. При цьому Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) дістане потенційно не обмежений доступ до фондів Міністерства фінансів США. Другим ключовим доповненням стали податкові послаблення для бізнесу і індивідуальних платників податків на загальну суму 110 млрд дол.
Раніше, 29 вересня 2008р., палата представників конгресу США відхилила антикризовий законопроект. На той час демократи і республіканці в конгресі не зуміли досягти консенсусу відносно деталей антикризового проекту, в первинному вигляді запропонованого Мінфіном США 18 вересня і названого "планом Полсона" на ім'я його головного архітектора, міністра фінансів Генрі Полсона. Вирішення палати представників глибоко шокувало світові ринки, викликавши панічний розпродаж активів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас