Доларове раллі може продовжитися на фоні поглиблення кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларове раллі може продовжитися на фоні поглиблення кризи

Валюта
2895
Зростання долара, імовірно, продовжиться на цьому тижні, оскільки криза, що поглиблюється, лише піджене втечу інвесторів в американську валюту з інших активів. Світова кредитна криза залишиться домінуючою темою на валютних ринках, незважаючи на те, що антикризовий план уряду США вже формально набув чинності: його схвалили палата представників і сенат і підписав президент Джордж Буш. Прийняття плану не гарантує завершення кредитної кризи, і аналітики вважають, що напруга на фінансових ринках збережеться, а долар від цього виграє.
Минулого тижня інвестори купували долар, незважаючи на те, що США опинилися в епіцентрі фінансової кризи, тому що кілька європейських банків були змушені прийняти державну допомогу. Це підкреслило світовий масштаб кризи і тиснуло на євро та фунт.
"Я думаю, що існує подальша можливість для ралі долара, оскільки сила долара походить від слабості євро. На цьому тижні буде безліч статистичних даних єврозони. Якщо вони знову будуть на рівні нижньої межі прогнозів, тоді це може потягнути євро вниз і дати ЄЦБ привід скоротити ставку в наступному місяці", - цитує Reuters думку Джо Манімбо з Ruesch International.
Голова Європейського центробанку Жан-Клод Тріше на брифінгу в четвер 2 жовтня пом'якшив тон під час обговорення проблеми інфляції і сказав, що очікує слабке економічне зростання у єврозоні. Його коментарі підкріпили думку про те, що ЄЦБ може скоротити дисконтну ставку в наступному місяці.
У свою чергу, прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон заявив, що тільки спільні дії можуть розв'язати фінансову кризу, відзначивши, що допускає будь-які рішення, щоб запобігти банкрутствам банків. Таким чином, Франція закликає до радикального вирішення проблеми, але Німеччина, здається, пручається ініціативі, що також давить на євро.
Індекс Dollar Index, що дозволяє оцінити вартість долара відносно "кошика" із шести основних валют світу, 3 жовтня виріс до нового 13-місячного максимуму, незважаючи на дані про число робочих місць поза сільськогосподарським сектором США за вересень, які показали несподівано велику кількість звільнень. На тлі слабких даних з ринку праці ф'ючерси на враховану ставку вказують, що Федеральна резервна система (ФРС) на засіданні 28-29 може з великою часткою ймовірності її скоротити до 1,5%.
З погляду економічних даних календар США на цей тиждень не дуже багатий. Аналітики очікують дані про незавершені продажі будинків у середу, але багато учасників ринку не розраховують на різку реакцію після їхнього виходу. Трейдери більш-менш ураховують спад у житловому секторі США. Протокол засідання Комітету операцій на відкритому ринку ФРС також буде опублікований на цьому тижні, але аналітики також не чекають, що це сильно вплине на ринок.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас