The Newsweek: Москва відступає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Newsweek: Москва відступає

Казна та Політика
1415
Чи замислюється Кремль над тим, щоб переглянути свою недавню конфронтаційну політику у відносинах із Заходом? Після двох місяців найвищої напруженості, викликаної російським вторгненням у Грузію, з'явилися ознаки того, що президент Дмитро Медведєв нарешті намагається знову налагодити дипломатичні мости.
Росія вже погодилася вивести війська з "буферних зон" навколо Абхазії та Південної Осетії, що відкололися, і минулого тижня дозволила 200 спостерігачам з ЄС почати контролювати виведення своїх військ.
Неформальна робоча група на чолі із заступником командуючого Генеральним штабом Росії також останнім часом обговорює заходи щодо відновлення зіпсованих відносин. Одна з розглянутих зараз можливостей примирення, за словами Костянтина Ремчукова, який має гарні зв'язки із Кремлем, полягає в розширенні участі Заходу в російських проектах з нафто- і газовидобутку, наприклад у Штокмановському газовому родовищі в Баренцевому морі. Інша можливість може полягати у звільненні деяких найбільш помітних "яструбів" в уряді, зокрема твердого міністра закордонних справ Сергія Лаврова.
Відступ Москви викликаний відсутністю підтримки Абхазії та Південної Осетії з боку інших держав, а також крахом фондового ринку, що стався за введенням військ. Цей крах показав, що Росія нерозривно пов'язана зі світовою фінансовою системою, в якій, у свою чергу, панують гроші Заходу.
Однак Росія відмовляється денонсувати своє визнання сепаратистських республік та як і раніше завзято наполягає на розміщенні там військових баз. Але, схоже, Кремль усвідомлює, що занадто багато може втратити у випадку повного розриву відносин з тими, кого Путін дотепер називає "нашими західними партнерами".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас