Меркель не змогла врятувати великий іпотечний банк ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель не змогла врятувати великий іпотечний банк ФРН

Казна та Політика
1570
Несподівано провалилася спроба влади і приватного фінансового капіталу Німеччини врятувати від загрози краху мюнхенський іпотечний банк Hypo Real Estate Group шляхом надання 35 мільярдів євро для рефінансування його діяльності до кінця 2009 року.
Як передає телеканал "Вести-24", у заяві банку говориться, що "рятувальний пакет", розроблений урядовими експертами і консорціумом приватних банків, "у цей час відкликаний".
При цьому конкретні причини відкликання не вказуються. Незрозуміло, чи вплинули яким-небудь чином на це рішення дискусії між лідерами чотирьох провідних промислових країн Європи, що проходили у суботу в Парижі, про шляхи подолання кризи банківської системи.
Таким чином, мюнхенський банк став першою у ФРН компанією, що входить у найважливіший німецький біржовий індекс DAX, що опинилася на межі банкрутства в результаті глобальної фінансової кризи.
Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель висловилася на підтримку даного пакета заходів у розмірі 35 мільярдів євро. Передбачалося, що німецька держава дасть гарантію в розмірі 26,6 мільярдів євро, а інші 8,5 мільярдів нададуть приватні банки.
Оголошеною метою цього заходу було зміцнення довіри до фінансової системи ФРН, і вона користувалася підтримкою провідних політичних партій країни.
Як вважали у Федеральному відомстві фінансового контролю і Німецькому федеральному банку, у результаті цих уливань фінансова дієздатність проблемного банку, що постраждав через одну зі своїх дочірніх компаній, що активно діяла на ринку нерухомості в США, буде повністю відновлена.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас