ДПАУ опублікувала список кращих платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ опублікувала список кращих платників податків

Казна та Політика
1261
У розпорядження "ДЕЛА" потрапив список компаній, які є найкращими платниками податків у своїй галузі. Цей рейтинг склала державна податкова адміністрація за підсумками січня-серпня 2008 року.
За перші вісім місяців 2008 року великий бізнес заплатив на 40% більше податків, ніж за аналогічний період минулого року. Загальна сума відрахувань склала 117 мільярдів гривень. Компанії пояснюють збільшення податкових платежів високою прибутковістю. Тим часом, за словами начальника управління організації роботи з великими платниками податків Державної податкової адміністрації Валерія Белкіна, збільшити податкові відрахування вдалося завдяки індивідуальній роботі з кожним великим платником податків.
Кращі компанії-платники податків визначалися Податковою адміністрацією шляхом співвідношення податкових відрахувань і податковому навантаженню компаній.
Лідером з відрахувань за перші вісім місяців 2008 року став мобільний оператор "Київстар". Компанія заплатила податків на суму 1,6 мільярда гривень. Для порівняння: така ж сума податкових відрахувань була зазначена в декларації компанії за весь 2007 рік. У компанії збільшення податкових платежів пояснюють стабільним ростом абонентської бази та популярністю послуг передачі даних і мобільного Інтернету.
Лідером з відрахувань металургії визнаний "АрселорМіттал Кривий Ріг". За вісім місяців 2008 року компанія сплатила податків на 1,5 мільярда гривень. У стратегії компанії на 2009 рік відрахування в бюджет закладені на рівні 3 мільярдів гривень. На другому місці серед метпідприємств - Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча. Завод за 8 місяців поповнив бюджет більш ніж на 0,5 мільярда гривень. Збільшують податкові відрахування в бюджет і підприємства, що входять у холдинг "Метінвест" Рината Ахметова. За даними прес-служби компанії, за 8 місяців поточного року вони сплатили податків більш ніж на 6 мільярдів гривень. Аналітик "Метал Експерта" Володимир Терловий вважає, що збільшення податкових платежів у металургійній галузі пов'язане з підвищенням ціни на сталь на світових ринках, яке було на початку року. "Крім того, компанії прагнуть до публічності, хоча й ці значні цифри не свідчать про прозорість", - вважає Терловий.
До списку кращих платників податків у харчовій промисловості потрапили лише тютюнові компанії. "Філіп Морріс" за перші вісім місяців заплатив 1,5 мільярда гривень податків, "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" - 432 мільйона. Основна сума податків табачників - акцизні збори, які з вересня значно підвищилися.
А от корпорація "ІСД" у звіті податківців лідирує в розділі "Оптова торгівля". За вісім місяців відрахування компанії склали 275 мільйонів гривень. У прес-службі "ІСД" консолідованих даних з податкових відрахуваньх не надали. "Без підпису фінансового директора ми не можемо розголошувати таку інформацію", - пояснив директор департаменту з корпоративних комунікацій Василь Арбузов.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас