Наступного тижня в Києві включать опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного тижня в Києві включать опалення

Енергетика
554
Київська міська державна адміністрація має намір почати опалювальний сезон у житловому фонді міста 6-13 жовтня. Про це на засіданні колегії міськадміністрації сказав начальник Головного управління житлового господарства Володимир Стороженко.
"Відповідно до затвердженого графіка, житлові та теплопостачальні організації забезпечать пуск тепла в житлові будинки міста Києва з 6 по 13 жовтня включно", - сказав Стороженко.
У свою чергу, перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко відзначив, що опалювальний сезон у житлофонді столиці почнеться спокійно і без якихось надзвичайних подій.
Однак основною проблемою Голубченко назвав борги енергопостачальної компанії "Київенерго" за спожитий газ перед постачальниками.
За словами виконавчого директора "Київенерго" Бориса Ященка, після початку опалювального сезону вартість спожитого газу буде становити 14-15 млн. гривень на добу, тоді як зараз заборгованість компанії за газ становить 37 млн. гривень.
Також він повідомив, що компанія має підтверджені ліміти на газ до 10 жовтня. "На 11 число очікувана заборгованість компанії за газ буде на рівні 90 млн. гривень, і тоді вже лімітів у нас не буде - це точно", - сказав Ященко.
У зв'язку із цим він попросив Київміськадміністрацію доручити профільним підрозділам забезпечити компенсацію компанії різниці в тарифах на опалення з міськбюджета. "У нас розрив по балансу приблизно 200 млн. гривень по компанії за жовтень місяць", - додав Ященко.
Нагадаємо, 24 вересня Київ почав опалювальний сезон у медустановах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас