Євросоюзу потрібно розробити чіткі механізми регулювання банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюзу потрібно розробити чіткі механізми регулювання банківської системи

Фондовий ринок
200
Світова преса аналізує світову фінансову кризу, що триває.
Французька газета Le Figaro зупиняється на реакції європейських держав на кризу. У коментарі говориться:
У Європейського Союзу немає чарівної палички для того, щоб швидко вирішити всі фінансові проблеми. У цьому випадку ілюзії зовсім недоречні. На зустрічі лідерів чотирьох провідних держав, що запланована на суботу, з ініціативою проведення якої виступив президент Франції Ніколя Саркозі, навряд чи буде знайдена остаточна відповідь на питання, як подолати кризу довіри, що охопила банківську систему. Це зовсім не означає, що Європа нічого не повинна вживати.
Дотепер реакція Європи заслуговує, у загальному і цілому, позитивної оцінки. Прагматична позиція та спільні дії держав ЄС дозволили врятувати банки "Фортіс" і "Дексіа", що опинилися в скрутному становищі. Але цих заходів недостатньо. Для того, щоб відновити довіру, Євросоюзу варто розробити чіткі механізми регулювання для банківської системи.
Коментуючи рішення американського Сенату, що підтримав план адміністрації президента Джорджа Буша з порятунку фінансового сектора, італійська газета La Repubblica пише:
Прийнятий на цьому тижні американськими сенаторами антикризовий план вражає своїми гігантськими масштабами. Нічого подібного в історії світової економіки дотепер не було. Однак, незважаючи на свої масштаби, план викликав певні сумніви. Наскільки він гарний? Чи досить буде намічених заходів? Такі та інші питання задають експерти та інвестори, відображаючи настрої більшості республіканських парламентаріїв, які минулого тижня відхилили план.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас