Корж: Кабмін на 10% від обіцяного фінансує підготовку до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корж: Кабмін на 10% від обіцяного фінансує підготовку до Євро-2012

Казна та Політика
126
Повільні темпи підготовки міст, які приймуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року, пов'язані з недостатнім фінансуванням з державного бюджету та відмовою в наданні пільг місцевим бюджетам. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Віктор Корж.
"Якщо говорити про міста, то міста обіцяних грошей від уряду не одержали і пільг по місцевих податках теж не одержали. Це вкрай стримує їхню підготовку до Євро-2012. Мій прогноз такий - при такій постановці питання ми Євро-2012 або втратимо взагалі, або ми одержимо участь у цьому турнірі в парі міст і, швидше за все, це будуть Харків і Донецьк, які підготуються та зможуть прийняти матчі", - сказав Корж.
За його словами, уряд у цілому профінансував підготовку Євро-2012 в 2008 році на 10% від обіцяного. "Так про які позитивні зрушення в підготовці може йти мова, якщо фінансування відповідних робіт у містах виглядає в такий спосіб: Одеса - 0,3%, Львів - 0,06%, Дніпропетровськ - 11%, Харків - 0,02%. Трохи краща ситуація в столиці - рівень фінансування підготовки до чемпіонату становить 29%, але, однаково, це істотне відставання від строків, передбачених UEFA", - підкреслив він.
Крім того, Корж відзначив, що демонтаж ТРЦ "Троїцький" знову припинений, так само як і не виділена земельна ділянка, обіцяна його власникам. Для того, щоб вписатися в строки UEFA, необхідно вже сьогодні освоювати на місяць не менше 100 мільйонів гривень. "В умовах відсутності проекту реконструкції та необхідних коштів ми навряд чи зрушимося з мертвої точки, тому Україну може очікувати міжнародний скандал. Адже відсутність повноцінного стадіону в столиці у встановлений термін взагалі ставить під сумнів проведення чемпіонату", - сказав Корж
Нагадаємо, 28 вересня на засіданні виконкому УЄФА в Бордо ухвалено рішення, відповідно до якого Україна та Польща зберігають за собою право організаторів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас