Американський банк Wells Fargo придбає конкурента Wachovia за 15,1 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський банк Wells Fargo придбає конкурента Wachovia за 15,1 млрд. дол.

Фондовий ринок
181
Найбільший банк Західного узбережжя США Wells Fargo & Co дійшов згоди про придбання конкурента Wachovia Corp. за $15,1 млрд. у формі обміну акціями. Відповідно до умов угоди акціонери Wachovia одержать 0,1991 акції Wells Fargo за кожен свій цінний папір. Угода повинна бути схвалена акціонерами Wachovia і регулювальними органами. Про це говориться в спільній заяві компаній.
Таким чином, Wells Fargo обійшов третій за ринковою вартістю американський банк Citigroup Inc у боротьбі за активи Wachovia, що опинилася в складному фінансовому становищі. 29 вересня Citigroup повідомив, що домігся принципової згоди на покупку банківського бізнесу acquire Wachovia за $2,16 млрд. і вже одержав відповідне схвалення Федеральної корпорації страхування вкладів (FDIC). Однак, акціонери Wachovia скоріше всі схвалять більш щедру пропозицію Wells Fargo. Вона оцінює одну акцію Wachovia в $7, що трохи вище від її поточної ринкової ціни на втраті $6,48 за підсумками торгів 2 жовтня, але набагато вище від пропозиції Citigroup.
Чутки про те, що Wachovia зазнає фінансові проблеми і веде переговори з потенційними покупцями про поглинання з'явилися ще на початку вересня. У числі можливих претендентів називалися американські Citigroup, Wells Fargo та іспанський Banco Santander. Фінансові проблеми Wachovia у значній мірі породжені придбанням в 2006 році компанії Golden West Financial Corp за $25 млрд. У результаті цієї угоди Wachovia одержала портфель іпотечних кредитів на $122 млрд., що і потягнув компанію на дно в результаті іпотечної кризи, що почалася минулого літа.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас