ФРС не буде скорочувати ставку в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не буде скорочувати ставку в жовтні

Валюта
209
Два високопоставлені представники Федеральної резервної системи (ФРС) США зруйнували надії ринку на значне скорочення ключової ставки в жовтні, повідомляє Reuters. Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Буллард і глава ФРБ Канзаса Томас Хениг визнавши, що на економіку США, мабуть, чекають складні часи, виступили проти ідеї скорочення ставки.
"Ми вже значно знизили ставку. Ми створили середовище з низькою ставкою. Це вже затуплений інструмент... і ви одержали назріваючу проблему інфляції, що може вийти з-під контролю, якщо ми не будемо уважно стежити за нею. Я думаю, скорочення ключової ставки - це, можливо, невірна відповідь", - заявив Буллард, виступаючи в університеті Блумингтона.
Хениг, у свою чергу, сказав, що більше думає про те, коли центробанк почне підвищення ставки, незважаючи на те, що на кредитних ринках дотепер лютує криза. "Ми повинні боротися з кризою, я згодний, і це складно, але ми не можемо втрачати з виду те, що чекає попереду. Ми можемо залишити ставку незмінною або підвищити її, і це в кожному разі буде адекватною грошово-кредитною політикою. Я б краще підвищив її якомога швидше, ніж залишати на колишньому рівні нескінченно", - відзначив Хениг.
Ці заяви суперечать надіям інвесторів на те, що ФРС знизить ставку на 0,5 процентного пункту під час засідання в жовтні. На це ж вказують і ринкові ф'ючерси на ставку.
Починаючи з вересня минулого року, ФРС скоротила ставку на 3,25 процентних пункти до поточних 2%, щоб компенсувати вплив житлової кризи на економіку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас