Джоджик: Питання виплати знецінених вкладів повинно вирішуватися з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: Питання виплати знецінених вкладів повинно вирішуватися з Росією

Казна та Політика
293
Якщо Росія і надалі буде відмовлятися компенсувати знецінені вклади в Ощадбанку СРСР, Україна повинна ініціювати виведення Росії з Ради Безпеки ООН. Таку думку висловив народний депутат від НУ-НС, член парламентського Комітету з питань бюджету Ярослав Джоджик.
За його словами, в 90-х роках абсолютна більшість коштів, у тому числі фінансові активи української філії Ощадбанку СРСР і Держстраху, було перевезено з Києва в Москву, тим самим були грубо порушені норми Акту про державний суверенітет України, що передбачав економічну незалежність і право УРСР розпоряджатися власними ресурсами.
"Україна як одна з держав, що вийшли зі складу Радянського Союзу, не давала згоду на передачу Російській Федерації права бути правонаступником СРСР", - сказав парламентарій.
Він вважає, що Російська Федерація як самопроголошений правонаступник не віддала Україні частину Алмазного фонду, майно в кошти на закордонних рахунках.
"Питання виплати всіх боргів колишнього СРСР перед громадянами, а саме: Ощадбанку, "Внешэкономбанка", облігацій внутрішньої позики, страхових полісів Укрдержстраху, повинні вирішуватися разом із правонаступником СРСР - Російською Федерацією", - упевнений Я.Джоджик.
Він також відзначив, що вирішити проблему справжньої, а не декларативної компенсації знецінених внесків фінансових установ СРСР можна визнанням через міжнародний суд суми всіх втрачених внесків громадянами України державним боргом Російської Федерації перед нашою державою.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас