НБУ має намір видати ПФТС і УМВБ ліцензії на проведення валютних операцій за ф'ючерсними контрактами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір видати ПФТС і УМВБ ліцензії на проведення валютних операцій за ф'ючерсними контрактами

Фондовий ринок
298
Національний банк має намір видати фондовій біржі ПФТС і Українській міжбанківській валютній біржі ліцензії на проведення валютних операцій за ф'ючерсними контрактами.
Про це повідомив в інтерв'ю виданню "Экономические известия" заступник голови Національного банку Олександр Савченко.
"Ми розглядаємо можливість надати біржам ліцензію на проведення валютних операцій за ф'ючерсними валютними контрактами, які будуть підкріплені реальними договорами про поставки товару або виконанні послуг", - сказав він.
З його слів, такими договорами будуть депозитні й кредитні угоди, а також імпортні й експортні контракти.
Савченко зазначив, що заплановано ввести мінімальний поріг входу на цей ринок та інші вимоги до учасників, так і до самих операцій, щоб не допустити на ринок спекулянтів.
Заступник голови НБУ підкреслив, що на сьогодні дві біржі готують свої пропозиції щодо запуску ринку ф'ючерсів - УМВБ і ПФТС, і якщо вони (біржі) зможуть розробити якісне методологічне й програмне забезпечення, то Нацбанк не бачить перешкод для роботи з ф'ючерсами на цих біржах.
Ф'ючерс (ф'ючерсний контракт) - похідний фінансовий інструмент - стандартний строковий біржовий контракт купівлі-продажу базового активу, при укладанні якого сторони (продавець і покупець) домовляються тільки про рівень ціни й строки поставки активу, і зобов'язані перед біржею аж до його виконання.
Як повідомляло агентство, в 2009 році УМВБ має намір почати проводити на своєму майданчику операції РЕПО, торгівлю деривативами й іншими фінансовими інструментами, а також замінити аукціони із продажу нафти, газового конденсату, зрідженого газу й вугілля торгами в електронному виді.
У середині вересня ПФТС заявила про намір впровадити ринок РЕПО й деривативів до 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас