Республіканці мають намір скоротити антикризовий пакет США до 250 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці мають намір скоротити антикризовий пакет США до 250 млрд дол.

Казна та Політика
361
Група республіканців у палаті представників США має намір добиватися значного скорочення обсягу коштів, необхідного для підтримки економіки країни.
Як розповів агентству Reuters сенатор від штату Огайо Стівен Латуретт, республіканці у складі 23 людей хочуть відстоювати виділення 250 млрд дол. замість 700 млрд дол., який буде винесено на голосування найближчим часом.
Нагадаємо, напередодні американські сенатори проголосували на користь пакету заходів зі стабілізації економіки країни. На голосуванні в сенаті було подано 74 голоси "за" і 25 голосів "проти". Документ підтримали обидва кандидати в президенти США - республіканець Джон Маккейн і демократ Барак Обама. Перед голосуванням сенатори схвалили доповнення до базового плану з викупу "поганих" іпотечних активів, які дозволили обійти партійні розбіжності з приводу виділення таких величезних бюджетних коштів на порятунок фінансових компаній.
До модифікованого антикризового проекту, який тепер відправляється на голосування в палату представників, увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральною владою з 100 тис. до 250 тис. дол. При цьому Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) дістане потенційно не обмежений доступ до фондів Міністерства фінансів. Другим ключовим доповненням стали податкові послаблення для бізнесу та індивідуальних платників податків на загальну суму 110 млрд дол. Вважається, що остання міра направлена на те, щоб зломити опір законопроекту в палаті представників.
29 вересня 2008 р. палата представників конгресу США відхилила законопроект про виділення на підтримку фінансового сектору країни 700 млрд дол. На той час демократи і республіканці в конгресі не змогли досягти консенсусу відносно деталей антикризового проекту, в первинному вигляді запропонованого Мінфіном США 18 вересня. На користь законопроекту проголосували 205 членів палати представників, проти - 228. Рішення палати представників глибоко шокувало світові ринки, викликавши панічний розпродаж активів. Очікується, що повторне голосування в палаті представників відбудеться 3 жовтня за часом США, причому доля законопроекту там, як і раніше, не зрозуміла.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас