Кінах не побачив позитивного результату від поїздки Тимошенко у Москву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах не побачив позитивного результату від поїздки Тимошенко у Москву

Енергетика
365
Прем'єр-міністрові України Юлії Тимошенко не слід підносити підсумки поїздки в Москву як свою перемогу, оскільки Україна дотепер не знає, якою буде ціна на газ в 2009 році. Про це сьогодні заявив народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.
"Підписання меморандуму не є приводом для переможних реляцій. Залишаються відкритими дуже важливі питання, у тому числі, ціна природного газу для України з 1 січня 2009 року", - зокрема сказав він.
"Перед підписанням меморандуму була офіційна заява "Газпрому", що середньоєвропейська ціна на газ становить уже сьогодні 500 доларів за тисячу кубометрів, а для України, як було сказано раніше, ціна буде 75-80 % залежно від середньоєвропейської", - наводить слова Кінаха РІА "Новий регіон".
При цьому Кінах відзначив, що така ціна "для нас неприпустима". "Економіка України є дуже енергоємною. Фізичне та моральне зношування газопроводу дуже високе", - додав він.
Нагадаємо, у Москві відбулися переговори між Прем'єр-міністрами України і Росії Юлією Тимошенко та Володимиром Путіним на яких сторони погодили меморандум щодо постачання газу. Відповідно до меморандуму, сторони підтверджують прагнення до поетапного переходу протягом трьох років на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємовигідні ціни, як на імпортований газ, так і на транзит по території України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас