Дубина сподівається, що ціна на імпортний газ не перевищить 300 дол. за тис. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина сподівається, що ціна на імпортний газ не перевищить 300 дол. за тис. куб. м

Енергетика
171
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олег Дубина сподівається, що ціна на імпортний газ для України не перевищить 300 доларів за тис. куб. м в 2009 році у зв'язку з підписанням меморандуму про співробітництво в газовій сфері між Україною та Росією. Про це він заявив журналістам після закінчення україно-російських переговорів у Москві (Росія).
Зокрема, за його словами, один з пунктів меморандуму передбачає поступове підвищення цін для України на газ.
Як повідомляло агентство, зараз монопольним постачальником газу в Україну є компанія "РосУкрЕнерго", зареєстрована у Швейцарії, що купує газ у дочірнього підприємства "Газпрому" - "Газпром експорту" і доставляє його на кордон Росії та України.
На кордоні газ в "РосУкрЕнерго" купує "Нафтогаз України" по 179,5 доларів за тис. куб. м.
В 2008 році в Україну повинно бути поставлено 55 млрд. куб. м палива.
Із цього обсягу 7,5 млрд. куб. м газу "Нафтогаз України" продає дочірньому підприємству "Газпрому" "Газпром збут Україна", що працює на внутрішньому ринку України з кінцевими споживачами.
Ставка транзиту імпортованого Україною газу по території Росії, Туркменістану, Узбекистану і Казахстану, а також ставка транзиту російського газу по території України становить 1,7 долара за тис. куб. м на 100 км відстані.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас