Долар продовжує швидке зростання до євро після оголошення ЄЦБ про збереження базової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує швидке зростання до євро після оголошення ЄЦБ про збереження базової ставки

Валюта
1255
Курс долара продовжує рости до євро після того, як Європейський центробанк (ЄЦБ) заявив про збереження базової процентної ставки без змін - на максимальному за 7 років рівні 4,25% річних, повідомляє агентство Bloomberg.
Останній раз ЄЦБ змінював вартість грошей 3 липня, тоді ставка була підвищена на 0,25 процентного пункту. Центробанк ЄС продовжує приділяти основну увагу інфляції, незважаючи на поглиблення кредитної кризи, що змусило уряди європейських країн надавати банкам підтримку і підвищило ймовірність рецесії в економіці.
"Усі будуть стежити за подальшими діями Тріше (голови ЄЦБ - ІФ). Цілком можливо, ЄЦБ один раз все-таки доведеться знизити ставки, і чим довше він чекає, тим нижче впаде курс євро", - вважає головний валютний аналітик Rabobank International Джеремі Стретч.
Статистичні дані говорять про зниження обсягів виробництва та послуг у єврозоні четвертий місяць підряд. У вересні Єврокомісія, виконавчий орган Євросоюзу, скоротила прогноз економічного зростання в Європі на 2008 рік у цілому - з 1,7% до 1,3%.
Котирування американської валюти до євро дійшли під час торгів у Лондоні до максимуму з 11 вересня 2007 року - $1,3856. Курс євро різко впав до ієни - до 145,56 ієни; це мінімальне значення з 11 липня 2006 року.
Долар буде рости в четвер і п'ятницю, стверджують японські аналітики, на очікуваннях затвердження "плану порятунку" у нижній палаті Конгресу США. Верхня палата - Сенат - схвалила в середу не тільки сам "план порятунку", але й додані до нього в останній момент положення про збільшення ліміту страхування по банківських депозитах і законопроект про податкові пільги, раніше провалений у Палаті представників: 74 сенатора проголосували "за", 25 - "проти".
"Ринок очікує, що законопроект буде, рано чи пізно, прийнятий у будь-якій формі, - заявив заступник генерального менеджера Sumitomo Trust & Banking Co. Акіфумі Утіда. - Цей план знизить стурбованість подіями в США та зміцнить долар".
Євро на 16:58 МСК у четвер коштував $1,3762 проти $1,4009 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Курс долара до японської валюти склав на 16:58 МСК у четвер 105,57 ієни за долар у порівнянні з 105,71 ієни ввечері у середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас