Fitch пояснює зниження прогнозу рейтингів України погіршенням доступу до зовнішніх запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch пояснює зниження прогнозу рейтингів України погіршенням доступу до зовнішніх запозичень

Казна та Політика
302
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз рейтингів України, підтвердивши при цьому довгостроковий рейтинг емітента (РДЕ) по зобов'язаннях в іноземній і національній валюті на рівні "BB-" і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті - "B" у зв'язку з ускладненням доступу до зовнішнього фінансування, говориться в аналітичному звіті агентства.
"Потреби України в зовнішньому фінансуванні, імовірно, будуть рости навіть із урахуванням того, що доступність такого фінансування, схоже, скорочується в умовах погіршення глобальної ринкової та макроекономічної кон'юнктури", - відзначають аналітики агентства.
При цьому вони звертають увагу на приплив капіталу в країну, що за підсумками січня-серпня 2008 року збільшився на 20%, а його загальна сума досягла $38 млрд. "Проте, світова фінансова криза вдарила по Україні болючіше, ніж по інших порівнянних ринках. Інвестори вже не так вірять у сприятливі перспективи розвитку країни", - вважають експерти.
На думку Fitch, перегляд ризиків пояснюється погіршенням фундаментальних макроекономічних показників країни, невизначеністю економічної політики, а також політичним фактором.
Експерти агентства також стурбовані тим фактом, що уряду України ще доведеться профінансувати очікуваний 2%-вий дефіцит бюджету в 2008 році.
У той же час рейтингове агентство відзначає стійке збільшення інвестицій в Україну, в основному з-за кордону, а також зростання середніх доходів населення і зниження рівня державного боргу до 10% ВВП.
Негативною, на думку експертів Fitch, є істотна підданість України зростаючим ризикам, у тому числі зовнішнього фінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас