В Одесі найвищі тарифи на комунальні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі найвищі тарифи на комунальні послуги

Казна та Політика
727
Одеса б'є цінові рекорди. Із сьогоднішнього дня найдорожчі в Україні комунальні послуги саме в Одесі. У приморському місті квартплата зросла відразу в п'ять разів. Вона диференційована, і максимально городяни будуть платити по п'ять гривень за квадратний метр. Однак люди скаржаться - комунальники завищують і навіть неправильно рахують тарифи.
Одеса встановила всеукраїнський рекорд. Із сьогоднішнього дня тут найдорожчі в державі послуги за квартплату. За одну ніч ціна обслуговування комунальниками квадратного метра житла зросла в п'ять разів.
Олексій Гончаренко, голова комісії з удосконалення структури управління містом: "Є абсолютно достовірні відомості, що по сотнях будинків тарифи були розраховані неправильно. І вони збираються із цим боротися".
Дійсно, у місті чимало прикладів, коли в диференційований тариф закладені неіснуючі послуги. Наприклад, оплата за ліфт у старому двоповерховому будинку. Міські обранці тепер скаржаться, що їх жорстоко обдурили. А вони, наївні, спочатку проголосували за підвищення тарифів, а тільки потім довідалися, які саме послуги в них включені.
Галина Круковська, представниця ініціативної групи жителів будинку: "Квартплату в нас підвищували багато разів. Але жодного разу не поліпшувалася якість обслуговування будинку".
Жителі цього будинку відмовляються платити за новими тарифами навіть після перерахунку. Таким городянам мерія радить створювати об'єднання мешканців багатоквартирних будинків, щоб вони самостійно утримували власне житло.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас