Ющенко: Угода про асоціацію з ЄС на політичному рівні розроблена на 80%, на економічному - на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Угода про асоціацію з ЄС на політичному рівні розроблена на 80%, на економічному - на 40%

Казна та Політика
119
Президент України Віктор Ющенко заявив, що угода про асоціацію з Європейським Союзом пророблена на політичному, юридичному рівні та у питаннях безпеки на 80%, а в торговельному та економічному - на 40%.
Про це він повідомив, виступаючи з промовою на відкритті Львівського економічного форуму в четвер.
"На сьогоднішній день договір про асоціацію з ЄС пророблений на політичному і юридичному рівнях на 80%, а з питань торгівлі та економіки приблизно на 40%", - сказав президент.
Глава держави висловив надію, що ця угода з ЄС буде підписана в другій половині 2009 року, коли в ЄС буде головувати Швеція. Описуючи економічну ситуацію в країні, він також сказав, що зараз в Україні сприятлива ситуація для зростання практично у всіх галузях, оскільки приріст ВВП становить від 7-7,5% щорічно.
Президент також відзначив, що свідченням зростання економіки є й те, що за останні 14 місяців в економіку країни було вкладено $12 млрд. інвестицій, а за шість місяців поточного року - $7 млрд. інвестицій.
Крім того, Ющенко докладно зупинився на найбільших проектах, які будуть представлені на економічному форумі у Львові. Зокрема, він підкреслив, що унікальним за своєю суттю для України є проект першої концесійної автодороги від Краковця до Бродів, загальна вартість якої складе приблизно $1 млрд. "Це перший такий проект у масштабах України, такого ще не було", - сказав Ющенко.
Також він позитивно відгукнувся про проекти, пов'язані з підготовкою до Євро-2012, зокрема, це модернізація вокзалу у Львові, будівництво стадіону і модернізація аеропорту. Президент підкреслив, що за 17 років незалежності України в економіку Львівської області був вкладений $1 млрд., а наступні кілька років у рамках підготовки до Євро-2012 буде вкладено близько $5 млрд.
Він також підкреслив, що влада повинна більш чітко реагувати на потреби бізнесу і розглядати бізнесменів, які вкладають гроші в економіку і регіони країни, як партнерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас