ФРС готується до зниження базової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС готується до зниження базової ставки

Валюта
604
Чиновники американської Федеральної резервної системи не виключають подальшого скорочення процентної ставки, навіть у тому випадку якщо конгрес схвалить план порятунку економіки на $700 млрд. Причина - перспективи, що погіршуються, економіки США, повідомляє Reuters.
Wall Street Journal відзначає, що остаточне рішення щодо зниження ставки не прийнято, частково через несприятливі прогнози щодо інфляції. "Готовність уряду розглянути можливість скорочення ставки відображає зміни в думці, що панувала ще кілька місяців тому - думки про те, що високі ціни на паливо і продукти харчування можуть підстьогнути інфляцію", - указується в газеті.
Можливо, ставка буде знижена вже в цьому місяці, хоча ФРС воліє чекати рішення конгресу щодо плану порятунку. Такі чутки вже надали підтримку долару. На токійському валютному ринку він підвищився відносно кошика з 6 головних валют на 0.6% - до 80,162 пункту.
У той же час, ф'ючерси на Chicago Board of Trade показують високу ймовірність зниження ставки в жовтні - відразу на 0,5% з нинішнього рівня 2 %. Наступне засідання ФРС відбудеться 28-29 жовтня, проте іноді рішення приймається до чергового засідання Комітету відкритих ринків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас