Діагноз від Уоррена Баффета: економіка США повалена, її серце зупинилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Діагноз від Уоррена Баффета: економіка США повалена, її серце зупинилось

Казна та Політика
1788
Економіка США повалена, її серце зупинилося, тоді як безробіття росте, а компанії намагаються зберегти капітал, заявив відомий фінансист Уоррен Баффет, повідомляє агентство Bloomberg.
"У своєму поважному віці я не пам'ятаю, щоб люди були настільки налякані станом справ в економіці, як зараз", - сказав У.Баффет у телеінтерв'ю. - Ситуація в економіці буде погіршуватися ще якийсь час".
Найсерйозніше падіння ринку житла із часів Великої депресії викликало хвилю дефолтів і привело до тривалої кризи на світовому фінансовому ринку, скоротивши тим самим здатність компаній робити інвестиції. Приналежна Баффетту Berkshire Hathaway Inc. погодилася придбати привілейовані акції General Electrics Co. і Goldman Sachs Group Inc. на загальну суму $8 млрд, щоб допомогти цим компаніям фінансувати свій бізнес.
"Заморожування кредитів "висмоктує соки" з економіки США" - вважає фінансист.
Банкрутство Lehman Brothers Holdings Inc., Washington Mutual Inc. і екстрений продаж Merrill Lynch & Co. підсилили побоювання щодо уразливості компаній, короткострокове фінансування яких залежить від ринків капіталу.
У.Баффет прагне скористатися слабістю фондових ринків, нестачею доступних кредитів, а також своєю репутацією "збирача" успішних компаній, для одержання величезних доходів. Його стратегія зводиться до формули - "будь жадібним, коли інші налякані".
"Він оцінив сформовану ситуацію, - заявив аналітик Edward Jones & Co Том Керстінг. - Його філософія проста - зберігай порох сухим. Це дозволило йому одержати виграш від сформованої кризи, у той час як інші цього зробити не змогли".
Goldman та GE доведеться дорого заплатити за інвестиції Баффета. Акції, куплені Berkshire, мають фіксовану прибутковість 10% річних, при цьому мільярдер одержує також варранти від обох компаній на покупку звичайних акцій за поточним курсом у будь-який момент часу протягом наступних п'яти років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас