Медведько вважає, що Україна сама створює собі імідж корумпованої держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведько вважає, що Україна сама створює собі імідж корумпованої держави

Казна та Політика
159
Генеральний прокурор України Олександр Медведько вважає, що Україна сама створює собі імідж корумпованої держави. Про це генпрокурор заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Ми ще самі створюємо імідж корумпованої держави, тому що так склалося, що питання корупції сьогодні коментують всі, кому не лінь, - від прибиральниці до високопоставлених посадових осіб, навіть іноді не розуміючи суті цього явища і тих заходів, які вживає держава", - сказав О.Медведько.
При цьому він нагадав, що за рівнем корумпованості Україна з 118 місця перемістилася на 134. У той же час генпрокурор відмітив: "ми повинні критично ставитися до цих рейтингів, оскільки в них не враховано ні національне законодавство, ні національні особливості".
Разом з тим О.Медведько повідомив що, Генпрокуратурою розроблений план системних заходів щодо запобігання корупції та хабарництву, у результаті чого "намітилася позитивна тенденція протидії корупції".
У цьому контексті генпрокурор проінформував, що цього року було передано в суд 1237 кримінальних справ про корупційні дії, завершено розслідування близько 6 тис. справ органами прокуратури, які стосуються економічної злочинності, знешкоджено 116 організованих злочинних угруповань економічної спрямованості, 16 з яких використовували корумповані зв'язки в державних структурах.
Медведько відмітив, що на сьогоднішній день найбільш криміналізованою в Україні є сфера земельних відносин, на що органи прокуратури звертають особливу увагу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас