В ЄБРР вважають, що головний бар'єр для інвесторів в Україні -корупція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄБРР вважають, що головний бар'єр для інвесторів в Україні -корупція

Казна та Політика
236
"Корупція - головний бар'єр для інвесторів в Україні", - вважає провідний банкір Європейського банку реконструкції та розвитку Франсуа Годе.
Виступаючи на Львівському Економічному Форумі, банкір заявив, що основною перешкодою для іноземних інвесторів є корупція - як на місцевому, так і на державному рівні. За словами Годе, інвестор, що приходить в Україну, повинен бути впевнений, що його інвестиції окуплять себе.
Крім того, експерт із ЄБРР заявив, що в Україні недостатньо влади в муніципалітету.
"Муніципальна влада може сама здійснювати інвестиційну політику. ЄБРР помітив, що останнім часом у них це добре виходить", - відзначив Годе.
Він також підкреслив, що місцевій владі потрібно дати більше можливостей, тому що державна політика найчастіше не дає потрібного результату.
Експерт відзначив, що одним з найбільш важливих факторів розвитку регіонів є створення довгострокових планів розвитку міст.
У той же час, як заявила віце-президент Європейського інвестиційного банку Єва Срейбер, головне в розвитку економіки країни є конкурентноздатність регіонів.
"Як розвивати регіони? Потрібно зробити так, щоб розвивалася інфраструктура, щоб була гарна робота", - констатує Срейбер.
Нагадаємо, що з першого по третє жовтня у Львові проходить Міжнародний економічний форум, основною темою якого є регіональний розвиток і залучення інвестицій в Україні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас